شانس موفقیت کسب و کار خود را با یک پرسشنامه ۴۲% بالاتر ببرید!


صاحبان استارت آپ ها همیشه در جستجوی راهکارهایی هستند تا شانس موفقیت کسب و کار خود را بالا ببرند. مجله فورچون در یک گزارش آماری اولین و بزرگ‌ترین دلیل شکست کسب ‌و کارها را تولید محصولاتی معرفی کرد که هیچ‌کس حاضر به خرید و استفاده از آنها نبود! این بررسی‌ها نشان داد که دلیل شکست ۴۲ درصد از استارت‌آپ‌ها “عدم نیاز بازار به محصولات آن‌ها” است. ممکن است یک ایده در مرحله اول بسیار درخشان و تهییج کننده به نظر برسد و کارآفرین را ترغیب کند تا بر روی آن سرمایه گذاری نموده و محصولی را روانه بازار نماید. اما در بسیاری از موارد به دلیل اینکه محصول را کسی نمی خرد کارآفرینان با شکست مواجه میشوند.

بنابراین لازم است با تحقیق و پژوهش تمام نظرات مشتریان احتمالی و هدف را جمع آوری کرده و به خوبی نیازشان به محصول یا خدمات و نحوه استفاده و همچنین نحوه عرضه را تحلیل نمود و به هر نشانه ای که میتواند از عدم نیاز مشتری به محصول خبر دهد به خوبی توجه نمود. بنابراین مسئله تنها سرمایه گذاران نیستند و به نظر اغلب کارآفرینان شکست خورده مهمترین کسانی که باید به نظرات آنها توجه کنید مشتریان هستند.

پس ضروری است قبل از این که زمان خود را صرف ساخت یک محصول یا آماده سازی خدماتی کنید، از پاسخ برخی پرسش ها مطمئن شوید مثلا این که این محصولات یا خدمات شما مناسب بازار هست؟ آیا محصول شما به‌گونه‌ای طراحی شده که مشتریان آن را دوست داشته باشند و یا کیفیت آن بالاتر از محصولات رقبای شما باشد؟ آیا محصول شما منحصر به‌ فرد است؟ آیا محصول یا خدمات شما به گونه ای است که مشتریان حاضر شوند در ازای دریافت آن پول پرداخت کنند؟ اکثر کارآفرینان ایده های بزرگی در سردارند، اما تعداد اندکی از آن ها قادرند که ایده خود را تبدیل به یک محصول یا خدمات پرفروش و مناسب بازار نمایند.

یکی از بهترین روش های شناخت بازار و آگاه شدن از دیدگاه مشتریان ” تهیه و تدوین پرسشنامه ها” است. پرسشنامه یکی از ابزار پژوهش و تحقیق می باشد که از مجموعه‌ای از سوالات تشکیل شده است و هدف آن جمع‌آوری اطلاعات از پاسخ‌دهندگان است. پرسشنامه نسبت به دیگر روش های تحقیقاتی مزیایی بسیاری دارد از جمله آن که صاحبان کسب وکارها با تهیه یک پرسشنامه خوب می توانند به درک عمیقی از مشتریان شامل دغدغه ها، علایق، نیازها، محیط و قواعد روزمره در زندگی آنها برسند.

بنابراین چالش اصلی در کسب و کارهای نوپا که رسیدن به درک صحیحی از مشتریان می باشد تا بر اساس آن گزینه های مختلف طراحی مدل کسب وکار خود را بررسی کنند با طراحی سوالات خوب و تدوین آنها در یک پرسشنامه به راحتی برطرف میشود .

موفقیت هر کسب و کار در جذب مشتری ، ارائه محصول و خدمات مورد نیاز مشتریان می باشد. هدف از پرسشنامه کسب و کار دریافت بازخورد از مشتریان احتمالی به منظور بهبود و کمک به کارآفرینان در مدیریت بهتر کسب و کار و تولید محصولی مورد نیاز بازار می باشد.

یک پرسش نامه کسب و کار به صاحبان استارت آپ ها در یافتن پاسخ های شفاف به این سوالات کمک می کند؛ آیا محصول یا خدمات شما مشکلات واقعی مشتری رو برطرف می کند؟ آیا مشتریان واقعا به محصول یا خدمات شما نیازمند است و حاضر هستند به ازای دریافت آن پول پرداخت کنند؟ و این که مشتریان مایل اند محصول یا خدمات شما رو چگونه و چطور دریافت کنند؟

خلق یک محصول یا خدمت جدید تنها با خیال پردازی ، تقلید یا الگوبرداری و یا توجه به رقبا صورت نمی گیرد بلکه نیازمند تحقیق و یافتن نیازهای پنهان و برآورده نشده مشتریان می باشد . پرسشنامه ها به شما در شناخت مشتریان و نیازهای آنها کمک می کند. با طراحی پرسش های خوب، شما میتوانید از تولید محصول یا خدماتی که هیچ مشتری ای حاضر به پرداخت پول برای آن نیست جلوگیری کنید و همچنین از وقت، سرمایه و انرژی خود محافظت کنید و آن را صرف تولید یک محصول مشتری پسند و مورد نیاز بازار نمایید.

از دیگر مزایای پرسشنامه ها کمک به خلق و تهیه یک مدل عرضه و فروش مناسب است. با استفاده از پرسش های مناسب شما می توانید آگاه شوید که مشتریان شما تمایل دارند محصولات را چگونه و از چه طریقی دریافت کنند، و یا این که تمایل دارند از چه روش پرداختی استفاده کنند.

البته در تهیه یک پرسشنامه رعایت چند نکته ضروری ست:
۱-سوالات شما باید به گونه ای واضح و روشن طراحی شود تا افراد مختلف درک یکسانی از سوالات داشته باشند.
۲- سوالات شما نباید پاسخ دهنده را به پاسخ خاصی هدایت کند!
۳- پس از پاسخ های ممکن ، به یک طبقه بندی پاسخ های آزاد فکر کنید که ممکن شما آنها را ندیده باشید.
۴- در پرسشنامه هایی که خیلی طولانی هستند سؤالات مهم را در آخر پرسشنامه نیاورید.

و مهم ترین نکته در پر کردن پرسشنامه ها این است که باید پرسشنامه ها توسط مشتریان بالقوه شما پر شوند مثلا اگر محصولی را برای دانشجویان طراحی می کنید ضرورت دارد که این پرسش نامه حتما توسط دانشجویان پر شود و نه حتی کسانی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند.

با توجه به اهمیت پرسشنامه ها برای کسب وکارها و تاثیر این روش تحقیق در شناخت مشتریان و نیازهای آنها و همچنین بهینه کردن محصول یا خدمات آنها، به شما توصیه می شود اگر در حال راه اندازی یک کسب و کار جدید و یا طراحی یک محصول جدید می باشید قبل از این که وقت و هزینه بسیاری صرف طراحی و تولید محصول کنید با کمک هم تیمی هایتان و یا مشاوران کسب و کار یک پرسشنامه خوب تهیه کنید و با شناخت دقیقی که از مشتریان و جامعه هدف خود پیدا می کنید ۴۲ درصد شانس موفقیت کسب و کار خود را بالاتر ببرید.

برای تهیه پرسشنامه می توانید از این ابزارها هم استفاده کنید.
سروی مانکی
کوالتریک
ووفو
پیک فو (دریافت بازخورد سریع از بازار/ تستA/B صفحات)
فرم های گوگل درایو